Заглавия Автори Жанрове Нови заглавия

Между дните

Тази книга е налична в читАлнЯта.
2013
Милениум
Повече информация

Семейство Хардинг се намират на ръба на дълбока пропаст. Елсън, архитектурно величие в миналото, приключва трийсетгодишен брак с Кадънс и започва нова връзка. Синът му Ричард продължава да живее с майка си и изпитва панически ужас да влезе в света на големите. А когато дъщеря му Клоуи се прибира у дома, за да се укрие от полицията след мистериозен инцидент в колежа, тайните на всички са напът да излязат наяве.
Разказан с изключителна проницателност, „Между дните” предлага напрегнат психологически съспенс и букет от майсторски обрисувани герои. Това е роман за капризите на любовта и семейството, за предателството и прошката, за бягството от дома и миналото и за надеждата, която остава накрая.

"Дебютният роман на Портър грабва читателя и не го пуска до последния ред... Сюжетът се движи напред-назад във времето, умело разкривайки ключови детайли и поддържайки хипнотизиращо ниво на напрежение... Едно изследване на развитието на идентичността, видяно през призмата на разпадащото се семейство."
Library Journal

"Вълнуващо четиво – отчасти Чехов, отчасти Хичкок."
Houston magazine

"Книгата е наситена с голяма емоционална и психологическа прозорливост. Всеки от семейство Хардинг представя своята история със собствен глас, създавайки многопластов и напрегнат разказ за любовта във всичките й разновидности."
Booklist

Андрю Портър (1972 г.) преподава английска литература и творческо писане в университета „Тринити” в Сан Антонио. Първата му книга „Теория за материята и светлината” е наградена с престижната награда „Фланъри О’Конър” за кратки разкази, както и с редица други литературни отличия.